doka gradjevinska oplata

Tehnokomerc DOO ponuda građevinskih oplata


Doka cena


Cene na stranici su iskazane u dinarima sa uračunatim porezom. Svi artikli prikazani na sajtu su deo naše ponude i ne podrazumeva da su dostupni u svakom trenutku.

DIMENZIJECENA
Doka 1500 x 500mm2300din/m2
Doka 2000 x 500mm2300din/m2
Doka 2500 x 500mm2300din/m2
Doka 3000 x 500mm2300din/m2

Prateći program za ugradnju Doke

ARTIKALCENA
Doka distancer 1515din/kom
Doka distancer 2020din/kom
Doka distancer 2525din/kom
Doka distancer 3030din/kom
Doka distancer 4035din/kom
Doka početni profil 113450din/kom
Doka početni profil 63250din/kom
Doka podupirač2020din/kom
Doka spojnica za stubove 15-45cm3100din/kom
Doka klin 3.3 x 17 x 0.45cm30din/kom
Doka vezač 150550din/kom
Doka vezač 100400din/kom
Doka vezač 50220din/kom
Doka ulje za oplatu 1/11.400din/kom

Česta pitanja u vezi građevinske oplate, porudžbine i isporuke

1Poručivanje Doke
Doku možete poručiti pozivom na telefonski broj 063/603-100
Tehnokomerc DOO prodaje isključivo cele table Doke
2Lično preuzimanje Doke i ostvarivanje dodatnog popusta na kupovinu
Ukoliko ste u mogućnosti da lično preuzmete Doku, možemo Vas nagraditi poklon bonom kojim se omogućuje 5% popusta na Vašu planiranu kupovinu.

Poklon bon


Da bi ste ostvarili popust, neophodno je da ostvarite poziv na telefonski broj 063/603-100

Lokacija preuzimanja: Stovarište Tehnokomerc DOO, Kruševac
3Besplatna isporuka Doke
Isporuka fabričkih tabli Blažujke je moguća uz angažovanje našeg transporta. Transport građevinskog materijala je besplatan. Neophodno je da mesto predviđene isporuke bude pristupačno za transportno vozilo - ukoliko nije, isporuka se može izvršiti u neposrednoj blizini, shodno mogućnostima ili prema prethodnom dogovoru.

Ne vršimo istovar građevinskog materijala
4Slanje Doke brzom poštom
Mogućnost slanja putem usluga brze pošte, pružaoc istih je kurirska služba Royal Express. Troškove transporta i eventualne prateće usluge brze pošte snosi isključivo primalac. Neophodno je da primalac bude fizički u mogućnosti da preuzme paket od strane kurirske službe.
5Vremenski opseg isporuke brzom poštom
Vremenski opseg dospeća paketa koji su klasifikovani kao „gabaratni” (faktor dimenzija/težina) od strane kurirskih službi je u rasponu od 5 do 10 dana.
6Primena Doke
Paneli se koriste najčešće kao građevinska oplata. Pre njihove upotrebe, neophodno je izvršiti proveru kvaliteta betonske površine. Prilikom rada, ne savetuje se preterano ukucavanje eksera, rezanje ili bušenje. Voditi računa kako se ne bi oštetila površina oplate sa čekićem ili oštrim objektima.

Pre nanošenja betona, paneli se trebaju tretirati uljem i dobro natopiti - poprskati sa vodom! Kada se nanosi beton na natopljenu oplatu, smanjuje se mogućnost slepljivanja panela.

Oprezno postupati prilikom uklanjanja oplate, naročito ukoliko su paneli prikucani na ivicama. Osigurati mogućnost pada oplate sa velike visine.
7Održavanje Doke
Nakon upotrebe, oplata se mora očistiti - bilo mašinskim ili ručnim putem. Po čišćenju, uredno posložiti na ravnoj površini. Kako bi zaštitili oplatu, savetujemo korišćenje parafinske paste ili ulja za panele, koji se moraju primenjivati prema instrukcijama proizvođača. Naslagane table moraju se čuvati u zatvorenom prostoru. Ukoliko se skladište vani, neophodno je pronaći mesto u hladu i prekriti ih, kako bi bili osigurani od spoljašnjih atmosferskih uticaja. Ukoliko su table previše izložene suncu, mogu se pojaviti male pukotine na stranama koje su izložene suncu - u tom slučaju, propisno ih natopoti vodu. Bleđenje, takođe, može nastati ukoliko je oplata izložena suncu, što ne utiče na kvalitet.

U ekstremnim vremenskim okolnostima, povesti dodatnog računa, kako se paneli ne bi previše izlagali vrelini sunca. Ukoliko se to dogodi, velika je verovatnoća pojave pukotina na spoljašnjem sloju - što direktno utiče i na bezbednost prilikom rada, ali i na finalni izgled betonske površine. Oplata koja ima takvu vrstu oštećenja, mora se propisno natopiti sa vodom. Ukoliko se oplata ne natopi sa vodom, rizikuje se trajno oštećenje usled penetracije betona u pukotine.
8Dimenzije Doke
Fabričke dimenzije tabli su 2000x500mm (1m2), 2500x500mm (1.25m2) i 3000x500mm (1.5m2) .
9Proizvođač
LIP Bohinj , moderna kompanija sa iskustvom od preko 70 godina u obradi drveta. Predstavlja jednog od najvećih Evropskih proizvođača oplata i panela. Zahvaljujući kvalitetu materijala i dosadašnjeg iskustva, LIP oplate predstavljaju vrhunski Evropski proizvod po kvalitetu.Zvanična internet prezentacija

Građevinska oplata


Doka
Građevinska oplata izrađena je od tri sloja drveta (Jela), koji su međusobno slepljeni korišćenjem vodootpornog lepka. Dva eksterna sloja sastoje se od uzdužnih lamela, takođe, međusobno slepljenih. Srednji sloj građevinske oplate napravljen je od kraćih poprečno postavljenih letvi, uokvirenih bočnim i glavenim letvama.

Oplata proizvedena na ovaj način može se koristiti u više navrata.


Prednosti korišćenja oplate:

  • Oplata spravljena od Jele, visokog kvaliteta
  • Površina prekrivena melaminskom smolom, dok su ivice prekrivene akrilom, koji sprečava lepljenje ploča i betona
  • Srednji sloj oplatnih ploča nudi dodatnu zaštitu od vlage
  • Visoka čvrstoća pri savijanju i izvanredna dimenziona stabilnost
  • Troslojni način lepljenja pri proizvodnji oplate
  • Višestruka i laka primena oplate
  • Duga tradicija u proizvodnji