Suva gradnja


gips pločeModerna suva gradnja

Gips ploče su dostupne u Tehnokomercu - celokupan program gipsanih ploča, od standardnih preko vlagootpornih do vatrootpornih i cementnih. Ponuda je zaokružena profilima, praškastim materijalima, vijcima i elementima za montažu.

Odlučili smo se za distribuciju 3 brenda kako bi smo ispunili zahteva tržišta u najpotpunijem obliku.
Vodeći svetski proizvodjač elemenata suve gradnje

Pored standardnog programa gips ploča 9,5 i 12,5 mm Tehnokomerc nudi plafonske UD i CD profile kao i zidne UW i CW profile ovog proizvođača u debljini lima od 0,6 mm.

Kombinacijom Knauf ploča i profila kupac dobija sistemski atest koji je neophodan za tehnički prijem objekata kao i garanciju kvaliteta izvedenih radova.
Najbolji odnos cena - kvalitet.

Po veoma pristupačnim cenama ovaj brend nudi best buy opciju standardnih ploča kao i kvalitetne praškaste materijale za obradu ivica i lepljenje gips ploča.
Brand koji se odlikuje kvalitetom

Velika ponuda tehničkih ploča: vatrootpornih, vodootpornih, cementnih, ploča za podove i spoljašnju upotrebu.

Tehnokomerc svojim lagerom ispunjava i najzahtevnije tehničke uslove na objektima gde se traži Vatrootpornost tipa F 30, F 60, F 90 i F 120 tako što nudimo sistemska rešenja sa atestom i brzu isporuku materijala na gradilište kupca.

 • Gips ploče od 15 mm.
 • WAB ploče za spoljašnu upotrebu.
 • La Dura ploče izuzetne čvrtstoće.
 • ...pozicije koje su konstantno na lageru!

Referentni objekti

U saradnji sa svojim partnerima Tehnokomerc je sa programom suve gradnje učestvovao u izgradnji sledećeh referentnih objekata u Srbiji u poslednjih par godina:

 • Aerodrom Lađevci
 • Studentsko odmaralište Goč
 • Šoping Centar STOP SHOP Niš
 • Gradska pijaca Negotin
 • Ekonomski Fakultet Bujanovac
 • Odmaralište Palić
 • Fabrika Meita Obrenovac

 
 
 
 

gips
prednostiZa blagodeti gipsa znale su i najstarije civilizacije: od Erihrona, kada su još pre 11000 godina zidovi i podovi bili od gipsa, preko piramida u Egiptu, palate u Knososu, dekoracija konstrukcija u Gotici, Renesansi, pa sve do danas.Ekološki podoban

Gips nema mirisa ni sastojaka štetnih po zdravlje, jer su važna svojstva dobijena proizvodnjom kroz ekološki čiste postupke.


Dobar regulator vlažnosti

Poznato je da gips privremeno upija višak vlage iz vazduha, koju vraća kad vazduh u prostoriji postane suv. To daje svojstvo regulatora klime u zatvorenom prostoru.


Fleksibilan

Gips, kao i malter predstavlja lako obradiv materijal za zahtevne i komplikovane forme u prostoru. Ploča je laka za montažu i transport, čak i za amatere. Idealne je za adaptacije. Modelarski gips, ispune, glet mase i malteri nemaju pukotine nakon primene, jer gips elastičan.


Udoban za stanovanje

Udobnost stanovanja zavisi od građevinskog materijala ugrađenog u enterijer. Građevinski materijali sa nižom provodljivošću toplote stvaraju osećaj toplote i udobnosti. Zato gips i predstavlja važan faktor zdravog stanovanja.


Štiti od požara

Gips u sebi veže oko 22% kristalne vode što kod ploča debljine 12.5mm iznosi oko 2litara po kvadratnom metru. U slučaju požara, ta voda deluje samogasivo.

 
 
 

Gips
za sveJedna petočlana porodica proizvodi 25 litara vodene pare samo putem disanja

Akumulacije pare na gipsu: 1cm gipsa, u jednoj prostoriji dimenzija 4x6m i visine 2.5m (54m3) može bez ikakvih problema da primi 234 litra vode bez potrebe da je vrati nazad.

Očuvanje toplote

Sistemi suve gradnje nude dobru toplotnu zaštitu za celu kuću. Ugradnjom sistema smanjuju se troškovi grejanja i do 60%. Eliminiše se vlaga na zidovima uz pomoć parne brane, čineći dostupnim standarde pasivne kuće.


Izolacija zvuka

Zidna konstrukcija upija zvučne talase i oslabljuje ih usporenim vibriranjem velikih ploča, dok mekani spojevi sa ostalim elementima zgrade sprečavaju pojavu zvučnog mosta.


Smanjenje troškova

Kvalitetna izgradnja od podruma do tavana uz smanjenje troškova - lake konstrukcije smanjuju opterećenje nosivih građevinskih elemenata. Suva izgradnja garantuje uštedu prostora i do 10%, čineći rok izvođenja daleko kraći nego kod masivnih konstrukcija.