Lepak za gips cena na stranici je iskazana u dinarima sa uračunatim porezom. Svi gipsani lepkovi prikazani na stranici deo su naše aktuelne ponude i ne podrazumeva se da su dostupni u svakom trenutku.

Perlfix gipsani lepak


Opis prozvoda

Knauf Perlfix-Ansetzgips lepak je na bazi gipsa za gipsane izolacione ploče i gips-ploče prema normi SRPS EN 14496, a sastoji se od štuk-gipsa sa fabrički umešanim aditivima. Posebno razvijen za lepljenje raznih vrsta materijala na zidove,gips-karton ploča (suvi malter), izolacionog materijala (ploče od stiropora i mineralnih vlakana), gipsanih elemenata sa izolacijom PS/MV na uobičajenim građevinskim podlogama.


Područje primene

Knauf Perlfix-Ansetzgips koristi se za postavljanje na zidove kod:

 • gips-ploča (suvi malter)
 • gipsanih izolacionih ploča EPS/MW
 • izolacionih materijala (ploče od čvrste pene i ploče od mineralne vune)
 • na uobičajenim građevinskim podlogama sa hrapavom upijajućom površinom.

Karakteristike

 • praškasti materijal, odmah spreman za upotrebu
 • gipsani proizvod
 • dobro se meša
 • pastozna konzistencija
 • dobra prionljivost
 • izdašan
 • nagli porast čvrstoće nakon početka stvrdnjavanja
 • vreme obrade oko 30 minuta

Obrada

Priprema podloge

Podloga mora biti noseća, čvrsta, čista, otprašena i suva betonske površine moraju biti odavno osušene, ne smeju više "raditi" i moraju biti očišćene od slojeva sintera i ostataka oplate.

Glatke neupijajuće betonske površine premazati sa Knauf Betokontaktom kao vezivnim mostom. Jako upijajuće podloge premazati sa Knauf Grundiermittel.

Priprema

25 kg proizvoda Knauf Perlfix-Ansetzgips umešati u oko 13 l vode i promešati sa električnom mešalicom dok se ne postigne kašasta masa.

Obrada

Kod neravnih površina Knauf Perlfix-Ansetzgips naneti tačkasto sa razmakom od oko 35 cm. Kod jako neravnih podloga dopunjavati sa oko 10 cm širokimtrakama gips-ploča i Perlfix-Ansetzgipsom.

Na izolacione gips-ploče MW u području spajanja ploča utisnuti tanki sloj Perlfix-Ansetzgipsa sa gletericom u sloj izolacije. Gips-ploče / izolacione gips-ploče pod pravim uglom utisnuti u podlogu i pritisnuti (udariti) sa letvom za ravnanje. Debljine nanesenih tačaka Perflix lepka mora biti > 1,5 cm. Gips-ploče tesno spojiti i spojeve obraditi sa proizvodima Uniflott, Fugenfuller Leicht, Gelbband ili Grunband.

Temperatura rada

Temperatura prostorije / podloge ne sme biti niža od +5°C.

Vreme obrade

Od trenutka mešanja oko 30 minuta, zavisno od karakteristika podloge. Prljave posude i alati skraćuju vreme obrade. Udaranje ploča i naknadno nameštanje i ravnanje ploča mora biti završeno pre početka stvrdnjavanja gipsa.

Posebna napomena

Knauf Perlfix-Ansetzgips ne sme se mešati sa drugim materijalima, jer mu se tako mogu značajno promeniti karakteristike. Alate / uređaje odmah nakon upotrebe oprati sa vodom.


Potrošnja materijala

Utrošak materijala i potrošnja

Oko 5 kg Knauf Perlfix-Ansetzgipsa po m2 suvog maltera

Izdašnost po vreći od 25 kg Knauf Perlfix-Ansetzgipsa

Oko 5 m2 gips-ploča suvog maltera može se ugraditi sa 25 kg Knauf Perlfix-Ansetzgipsa.


Tehnički list

 

FIX gipsani lepak


Opis prozvoda

FIX je gipsani lepak koji se koristi za direktno fiksiranje svih vrsta gipsanih ploča na zidove od betona, porobetona, opeke itd. u prostorijama sa normalnom vlažnošću.


Prednosti

 • Odlično prijanja na podlogu
 • Visoka otpornost
 • Brzo postizanje čvrstoće
 • Lak i efektivan rad

Primena

 • Obloge na potkonstrukciji sa gipsanim pločama bez noseće konstrukcije
 • Formiranje otvora za prozore i vrata
 • Popunjavanje malih praznina i kanala

Tehnički podaci

Otvoreno vreme
50 minuta
Potrošnja
5 kg/m²
Pokrivna moć
5 m²/vreća
Odnos mešanja
13 l vode : 25 kg
Temperatura primene
5° - 30 ° C
Čvrstina kohezije
0.23 Mpa
Reakcija na požar
A1
Rok upotrebe
6 meseci

Uputstvo za primenu

Priprema podloge

Priprema podloge: Površina podloge mora biti čista, bez prašine i masnoće! Površinski premazi koji nemaju nosivost moraju se uklonjenjeni. Slabo odnosko jako upijajuče površine moraju da budu predhodno premazane odgovarajućim osnovnim premazom za kotrolu upijanja i adhezije.

Mešanje

Vodom, delimično napuniti dobro očišćenu nemetalnu posudu. Tome sporo i polako dodati odgovarajuću količinu lepka FIX (na vreću od 25 kg / 13 litara vode) tako da nivo mešavine na bazi gipsa dođe 1–2 mm iznad nivoa vode. Masu ostaviti da odleži 3÷5 minuta. Nakon toga mešavinu promešati mistrijom ili mikserom (400-800 obrtaja/min.) do dobijanja homogene mešavine bez grudvica.

Nanošenje

1) Kod neravnina do 10 mm primenjuje se tankoslojna metoda – FIX se nanosi na trake na celog površini pomoću zupčastog gletera. U zavisnosti od težine ugrađene ploče po sredini dodajemo jednu ili dve uzdužne trake lepka

2) Kod neravnina između 10÷20 mm nanose se pogače lepka prečnika od 10 cm po sistemu šahovskog polja na rastojanju od 30-40 cm po horizontali i vertikali. Pogače lepka se mogu nanositi kako na vertikalnu podlogu tako i na ploču koja se ugrađuje u zavisnosti od njenih dimenzija.

3) Kod neravnina preko 20 mm se od gipsane ploče seku trake širine od 100mm koje se pričvršćuju na pripremljenu podlogu. Na nivelisane trake od gipsane ploče se pomoću zupčastog gletera nanosi lepak FIX, nakon čega se pričvršćuju gipsane ploče.

Tokom montaže gipsanih ploča sa strane poda se postavljaju podmetači debljine od oko 10 mm zbog formiranja spoja koji bi dozvolio linijsku deformaciju ploča.

Preporuke

 • Obavezna upotreba savršeno čistih alata bez tragova rđe. U suprotnom, karakteristike proizvoda i njegovo vreme povezivanja mogu biti znašajno izmenjeni.
 • Prilikom provetravanja radnih prostorija, izbegavajte nagle promene temperature.

Preporuke za sigurnu upotrebu

 • Proizvod nije klasifikovan kao opasan
 • Preporučuje se korišćenje zaštitnih rukavica, maske i naočara prilikom upotrebe proizvoda kako bi se sprečio rizik od posekotina, povreda i prašine.

Pakovanje

 • Kartonske vreće od 25 kg. 40 vreća u paleti. Težina palete 1000 kg.
 • Čuvati i prevoziti u dobro zatvorenom originalnom pakovanju u zatvorenim, suvim i provetrenim prostorijama.
 • Proizvod je upotrebljiv do 6 meseci od datuma proizvodnje.
 • Kvalitet proizvoda zagarantovan je samo u slučaju njegovog pravilnog čuvanja i korišćenja.
 • Ukoliko proizvod dođe u dodir sa vlagom, nastaju grudvice, što pogoršava njegov kvalitet i skraćuje vreme vezivanja.

Tehnički list


Bezbedonosni list


Izjava o svojstvima


Srodni proizvodi u ponudi


Gips ploče

Vlagootporne, vatrootporne i standardne gips-kartonske ploče. Zastupljeni program proizvođača Knauf i Technogips PRO.

Posetite stranicu Gipsane ploče cena za našu aktuelnu ponudu!


Gips profili

Gips metalni profili za izradu pregradnih zidova i obloga u sistemima suve gradnje. U ponudi su zastupljeni CD i UD, kao i CW i UW profili u dužinama od 3 i 4 m.

Posetite stranicu Gips profili cena za našu aktuelnu ponudu!


Gipsani materijal

Gipsani materijal - pribor za sve Vaše potrebe sistema suve gradnje. Sidrene visilice, krstaste spojnice, nastavci za CD profil, distanceri, dupli federi, žice sa ušicom, samourezujući vijci i bandaž trake su samo neki od elemenata dostupnih u našoj ponudi.

Posetite stranicu Gipsani materijal cena za našu aktuelnu ponudu!

 

Često postavljena pitanja

1Kako mogu poručiti gips lepak?
Pozivom na telefonski broj 063/603-100 u toku radnog vremena, slanjem elektronske pošte na adresu kontakt@tehnokomerc.rs ili popunjavanjem online formulara u produžetku.
2Da li šaljete gips lepak putem brze pošte?
Gips lepak možemo poslati putem brze pošte o Vašem trošku. Ograđujemo se od svih nepravilnosti koje mogu proizaći usled usluga kurirskih službi.
3Da li vršite isporuke gips lepka?
Besplatan transport gips lepka je moguć za kompletne specifikacije sistema suve gradnje.

Tehnokomerc Kruševac

Lepak za gips poručivanje

Poručivanje možete izvršiti pozivom ili slanjem elektronske pošte u toku radnog vremena.